posoja.com - borza posojil


Še niste registrirani uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Pozabljeno geslo? Pridobi geslo.
posoja.com - borza posojil
posoja na facebook-u   posoja na blogger-u   povej prijatelju

ZADNJE NOVICE

Spet smo nazaj
5.6.2015
Spoštovani ob ...
preberi več
POSOJILOJEMALCI POZOR!!!
15.3.2013
Spoštovani po ...
preberi več
DELOVANJE PORTALA
21.11.2012
Spoštovani č ...
preberi več
TEHNIČNE TEŽAVE
1.10.2012
Spoštovani č ...
preberi več
VESELE PRAZNIKE
27.12.2011
Ekipa POSOJA.com vam ...
preberi več

.: arhiv novic :.

 

Novice in članki

Na tej podstrani lahko pregledate novice in članke o raznih oblikah posojil, pridobivanju kapitala ter drugih temah, ki so v povezavi z našim portalom in smo jih za vas zbrali iz drugih virov.
Če med brskanjem po internetu naletite na novico ali članek, za katerega menite, da spada v to rubriko, nam pošljite povezavo do njega in mi ga bomo dodali.

 

15.5.2010
EBRD prihaja v NLB in Zavarovalnico Triglav
EBRD ali z depoziti ali z dokapitalizacijo prihaja v Zavarovalnico Triglav in NLB, napoveduje finančni minister Franc Križanič.

13.5.2010
Ameriško tožilstvo začelo preiskavo proti osmim bankam
Ameriško tožilstvo naj bi v zvezi s sesutjem nepremičninskega trga začelo s preiskavo osmih bank. Sumijo jih, da so prirejale podatke za bonitetne agencije, da bi te zvišale ocene njihovih kreditov.

13.5.2010
Kranjec: Ne sme priti do kronične prezadolženosti
Slovenija s 40-odstotnim javnim dolgom še ni prestopila predpisanih 60 odstotkov in je še daleč od evropskega 90-odstotnega povprečja, a guverner Banke Slovenije poziva k previdnosti.

12.5.2010
NLB je najela za 440 milijov evrov novega posojila
NLB je od 11 tujih bank dobila skupno 440 milijonov evrov dolgoročnega posojila. Tokrat brez poroštva države ali drugih potrebnih jamstev. Sicer je NLB v prvem četrtletju zabeležila 2,7 miljona evrov izgube.

11.5.2010
Posojila dotolkla gradbena podjetja
Posojila so bila v gradbeništvu marsikje tista, ki so podjetja dolgo časa poganjala, ko se je to prenehalo, pa niso več zmogla uspešno delati, poudarja Nataša Ratej.

11.5.2010
So banke delovale usklajeno?
Agencija za trg vrednostnih papirjev zaradi suma usklajenega delovanja preiskuje banke, ki so lani Infondu Holdingu zasegle delnice Mercatorja in Pivovarne Laško.

7.5.2010
Kam in po koliko kredita?
Ko je denar na vsak način treba dobiti, se mnogi ne ustavijo, če jim na banki pokažejo vrata. Ponujamo vam nekaj nasvetov, kje vse iskati možnost najema kredita ter na kaj vse morate biti pri iskanju pozorni ...

6.5.2010
Hypo banka se umika
Vodja avstrijske Hypo Group Alpe Adria banke Gottwald Kranebitter je za avstrijski News magazin napovedal, da se bo banka umaknila iz petih evropskih držav.

6.5.2010
Država bi poroštva ponudila tudi za kreditiranje razvojnih investicij
Vlada je sklenila ponuditi poroštva gospodarskim družbam, ki bi posojila porabila za razvojne projekte, povečanje dodane vrednosti na zaposlenega in večjo zaposlenost.

5.5.2010
SID banka: v ospredju so mala in srednja podjetja
Slovenska izvozna in razvojna banka namerava gospodarskim subjektom ponuditi nova posojila v višini 330 milijonov evrov.

5.5.2010
Zaradi slepe ljubezni ob 400 evrov na mesec!
Da je dandanes plačilna disciplina res na psu, čivkajo že vrabci na strehi. Čedalje več ljudi pa ima velike težave tudi pri odplačevanju raznih posojil, zaradi česar se v velikih škripcih lahko znajdejo tudi poroki teh posojil ...

5.5.2010
Slovenci varčujejo v hrvaških bankah
Hrvaške banke so imele marca za 9,4 milijarde kun (1,3 milijarde evrov) različnih depozitov nerezidentov, pri čemer največ tujcev, ki varčujejo na Hrvaškem, prihaja iz Nemčije, Slovenije in Italije.

4.5.2010
Denar Slovenije za Grčijo izgubljen?
Da bi Grčija denar, ki ji ga bo Slovenija dala v obliki posojila, lahko vrnila oz. odplačala vsaj obresti, bi morala imeti 10-odstotno gospodarsko rast in primarni proračunski presežek, meni Mencinger.

4.5.2010
Jemalci posojil v švicarskih frankih – upajte na najboljše, pričakujte najslabše!
Spomnimo se evforije najemanja kreditov v švicarskih frankih izpred nekaj let. Švicarski frank je bil zaradi vse močnejšega evra zelo zaželena valuta, v kateri so se začeli domala bolj ali manj vsi zadolževati…

2.5.2010     
Z reformo nad prevelike banke
Največje švicarske banke so še vedno prevelike, da bi jih lahko pustili propasti, kar zahteva reforme finančnega sistema, je poudaril prvi mož švicarske centralne banke Philipp Hildebrand.

26.4.2010
SID preverja Stožice
Neuradno: SID banka naročila študijo o upravičenosti projekta.

23.4.2010
NLB: Bomo delnice kupovali državljani?
Dokapitalizacija NLB-ja je potrebna, a dajmo prebivalstvu in podjetjem možnost, da banko dokapitalizirajo sami, je dejal minister za gospodarstvo Matej Lahovnik.  

21.4.2010
Pahor: Klinično mrtvim bomo odklopili umetno dihanje
Vlada ne bo pomagala panogi gradbeništva, ampak bo pomagala obetavnim podjetjem, je po srečanju z bančniki in gospodarstveniki dejal premier Borut Pahor.

21.4.2010
Kredit? Prinesite izvide!
Beograd. Za kredite v višini 40 tisoč evrov zahtevajo laboratorijske analize in EKG srca, za vsote nad 70 tisoč pa je treba opraviti podroben pregled želodca, srca in test obremenilnosti.

21.4.2010
NLB: Predlog dokapitalizacije na mizi maja
Nadzorni svet NLB-ja bo o dokapitalizaciji banke odločal maja. Dokapitalizacija je sicer bila predvidena že za konec lanskega decembra.

19.4.2010
Za poletje tudi 5.000 evrov kredita
Pred poletnimi dopusti številni vzamejo kredite. Višina zneska je odvisna, giblje se od dva do pet tisoč evrov.

15.4.2010
SID banka izdala 750 mio. evrov vredno evroobveznico
SID banka je v sredo izdala svojo prvo obveznico na mednarodnih kapitalskih trgih. Vrednost izdaje znaša 750 milijonov evrov.

13.4.2010
Če zdaj še banke nočejo posojati, kako sploh priti do kredita?
V Ameriki ni nič nenavadnega, da v zadnjem času lastnikom zastavljalnic, trgovcem z rabljenimi in navsezadnje tudi spletnim portalom kot je posoja.com posel dobesedno cveti.

13.4.2010
Usodni grehi pri nakupu stanovanj
Nasvet odvetnika. Če v bloku ni etažne lastnine, objekt pa je pod hipoteko, nakup ni priporočljiv.

13.4.2010
NKBM bo terjala Laščane
Ljubljansko okrajno sodišče je sprejelo sklep, s katerim dovoljuje Novi kreditni banki Maribor (NKBM) izvršbo zaradi izterjave 6,5 milijona evrov zoper Pivovarno Laško.

13.4.2010
Luki Koper 30 milijonov evrov posojila
SID banka bo Luki Koper odobrila 30 milijonov evrov posojila, da bodo dokončali projekt razširitve kontejnerskega terminala na prvem pomolu koprskega pristanišča.

12.4.2010
Banka kliče, da bi dala več obresti
SKB. Bralcu ni jasno, zakaj bi moral zapreti svoj varčevalni račun. V banki trdijo, da bo na boljšem.

11.4.2010
Banka Hypo Alpe Adria se umika iz nekaterih držav
Koroška banka Hypo Alpe Adria se bo v skladu s programom prestrukturiranja skrčila na polovico zdajšnje velikosti in bo po novem navzoča le še v petih državah.

11.4.2010
»Banke bi lahko pospešile prodajo in nižanje cen nepremičnin«
Kot kažejo podatki Banke Slovenije o deležu slabih posojil v skupnem portfelju bank, je kar pet odstotkov in pol posojil gradbenim podjetjem problematičnih.

8.4.2010
Grčija »vleče« evro navzdol
Obrestna mera na grško desetletno državno obveznico je dosegla rekordnih 7,4 odstotka, na vrednosti pa še naprej izgublja tudi evro.

8.4.2010
Bodite EKO in pomagala vam bo tudi država!
Slovenski Eko sklad pripravlja program za izboljšanje energetske učinkovitosti, ki naj bi bil gotov februarja. Preverili smo, kaj bo program prinesel in kdaj bodo na voljo denarna sredstva.

7.4.2010
Banke in borzniki so pregloboko segli v vaš žep!
Banke in borzne hiše so se očitno odločile, da bodo svoje izgube prenesle na pleča svojih strank. Zaradi nenormalno visokih tarif jih je pod drobnogled vzel Urad za varstvo konkurence.

6.4.2010
Kranjec: Cene stanovanj so še previsoke
Na nepremičninskem področju bodo morale banke skupaj z gradbinci zadeve urediti kontrolirano, sicer se jim bo zgodilo to nekontrolirano, meni guverner Banke Slovenije Marko Kranjec.

6.4.2010
Banka Slovenije: Letos 1,3-odstotna gospodarska rast
Potem ko je Umar v spomladanski napovedi za letos napovedal 0,6-odstotno gospodarsko rast, Banka Slovenije napoveduje 1,3-odstotno.

6.4.2010
S posojilom SID banke v razvoj
Mariborska livarna Maribor (MLM) bo s posojilom razvijala nove generacije ohišij menjalnika in nosilcev motorja za urbano mestno vozilo z nizko stopnjo izpušnih emisij.

4.4.2010
Za koliko se bodo zakreditirali Slovenci?
Nogometni navdušenci so za potovanje v Južno Afriko na svetovno prvenstvo že najeli posojila. Turistične agencije pa drage aranžmaje dobro prodajajo.

2.4.2010
Zaradi dviga minimalne plače na cesto 17.000 ljudi?
Zaradi zvišanja minimalne plače, ki ga bodo zaposleni prvič občutili pri izplačilu plač za marec, bo v kratkem delo izgubilo 5.151, na dolgi rok pa 17.169 ljudi, napoveduje Umar.

2.4.2010
Od vrat do vrat za cenejši denar
Čeprav vam bo banka dala denar, ste stranka in tako tudi gospodar položaja vi.

2.4.2010
Ko kupec postane kralj
Stanovanja. Preverili smo, ali se je zaradi krize v gradbeništvu spremenil odnos bank do posojilojemalcev. Barantanje. Pogoji posojila so drugačni celo v različnih poslovalnicah iste banke.

1.4.2010
Stožice: Trgovski center v rokah bank, največje breme na NLB-ju
V teh dneh naj bi investitor v trgovski center na Stožicah s konzorcijem bank podpisal pogodbo o posojilu. V konzorciju ni NKBM-a, kar pomeni, da bo veliko breme padlo na NLB.

1.4.2010
Dva milijona podjetnikom
Razpis. Kdo od mladih podjetij bo dobil subvencijo, bo znano konec maja.

31.3.2010
Slovenija lani s trikrat višjim primanjkljajem
Leta 2008 je slovenski javnofinančni primanjkljaj znašal 631 milijonov evrov, lani pa že 1,9 milijarde evrov, je dejal Andrej Flajs z državnega statističnega urada.

31.3.2010    
Nepremičninski pok le ob množičnem zasegu nepremičnin
Cene nepremičnin so po ocenah Geodetske uprave RS ponekod že dosegle dno, tam, kjer so precenjene, pa pričakujejo padec.

31.3.2010
Kako do denarja, ki vam ga dolgujejo?
V današnjem času, ki ga zaznamujejo posledice svetovne gospodarske krize, se veliko število ljudi srečuje s problemom plačilne nediscipline svojih dolžnikov. Kakšne možnosti naša zakonodaja ponuja upnikom?

31.3.2010
Do stanovanj preko stanovanjskega sklada?
Stanovanjski sklad Republike Slovenije (SSRS) smo povprašali, kako je s prodajo, nakupi in načrti ter možnimi načini spodbuditve in pospešitve prodaje stanovanj preko SSRS.

29.3.2010
Gospodarstvo okreva, Slovenija z dobrimi znamenji
Svetovno gospodarstvo počasi okreva, za Slovenijo pa je nekaj dobrih znamenj, opaža Ekonomski inštitut pravne fakultete. 

28.3.2010
Zaskrbljeni potrošniki prihranijo z nakupi v diskontih
Slovenci smo varčni, med gospodarsko krizo pa kupujemo še bolj načrtovano in pogosteje obiskujemo diskontne trgovine. 

28.3.2010
»Bivša juga tone v blato«
Bivši dolg. Države bivše Jugoslavije "tonejo v blato" finančnega bankrota, so zapisali pri časniku Slobodna Dalmacija. Zunanji dolg Hrvaške, Slovenije, Srbije in Bih je dosegel že vrtoglavih 112 milijard evrov. 

26.3.2010
NLB klesti po tujih investicijah
Skupina NLB naj bi zaradi poslovnih težav razmišljala o umiku s trgov Srednje Evrope iz lizinške dejavnosti, izključena ni niti odprodaja Banke Celje.

 

 ▲ Na vrh                                                                              [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]

Spoštovani uporabniki portala Posoja.com

Zaradi zagotavljanja večje kakovosti storitev in preprečevanja poskusov goljufije iz strani uporabnikov iz tujine, Vas prosimo, da odgovorite na nekaj vprašanj in v naslednjem koraku vnesete svojo GSM številko preko katere potrdite svojo identiteto. Vašo GSM številko in ostale podatke bomo obravnavali v skladu z Zakonom o varstuvu osebnih podatkov!

Vaš status?
zaposlen
nezaposlen
študent / dijak
upokojenec
podjetnik

Katera je vaša prva banka, na katero prejemate redne mesečne prejemke?
ABANKA VIPA d.d.
BANKA CELJE d.d.
BANKA KOPER d.d.
BANKA SPARKASSE d.d.
BANKA VOLKSBANK d.d.
BAWAG BANKA d.d.
DEŽELNA BANKA SLOVENIJE d.d.
FACTOR BANKA d.d.
GORENJSKA BANKA d.d.
HYPO ALPE-ADRIA-BANK d.d.
KD BANKA, d.d.
NOVA KREDITNA BANKA MARIBOR d.d.
NOVA LJUBLJANSKA BANKA d.d.
POŠTNA BANKA SLOVENIJE, d.d.
PROBANKA, d.d.
RAIFFEISEN BANKA d.d.
SKB BANKA d.d.
SLOVENSKA INVESTICIJSKA BANKA, d.d.
SID - SLOVENSKA IZVOZNA IN RAZVOJNA BANKA, d.d.
UNICREDIT BANKA SLOVENIJA d.d.
drugo

Kakšno je vaše zadovoljstvo z vašo prvo banko?
zelo zadovoljen
zadovoljen
manj zadovoljen
nezadovoljen

Katere bančno – finančne produkte uporabljate pri kateri koli banki?
Transakcijski račun
Limit na transakcijskem računu
Elektronsko bančništvo
Plačilna kartica [Master Card, Visa, Diners,…]
Hitri kredit
Potrošniški kredit
Avtomobilski kredit
Stanovanjski kredit
Depozit [vezana vloga]
Varčevalna knjižica
Dolgoročno namensko varčevanje
Naložbe v investicijske sklade
Naložbe v vrednostne papirje
Življenjsko zavarovanje [klasično, naložbeno]
Premoženjsko zavarovanje [hiša, avtomobil]

Kje ste izvedeli za našo spletno stran?
radio
jumbo plakat
internet
od prijatelja
drugje

Potrditev uporabnika

Prosimo vnesite svojo GSM številko in pritisnite gumb Pošlji kodo. Ko boste prejeli kodo, jo vnesite v polje Potrditvena koda in pritisnite gumb Aktiviraj uporabnika.

GSM številka:
/ -


Potrditvena koda: