posoja.com - borza posojil


Še niste registrirani uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Pozabljeno geslo? Pridobi geslo.
posoja.com - borza posojil
posoja na facebook-u   posoja na blogger-u   povej prijatelju

ZADNJE NOVICE

Spet smo nazaj
5.6.2015
Spoštovani ob ...
preberi več
POSOJILOJEMALCI POZOR!!!
15.3.2013
Spoštovani po ...
preberi več
DELOVANJE PORTALA
21.11.2012
Spoštovani č ...
preberi več
TEHNIČNE TEŽAVE
1.10.2012
Spoštovani č ...
preberi več
VESELE PRAZNIKE
27.12.2011
Ekipa POSOJA.com vam ...
preberi več

.: arhiv novic :.

 

Pogosta tehnična vprašanja glede portala

1. Kako poteka registracijski postopek na portalu?

Postopek poteka v treh korakih:

  1. izpolnite registracijski obrazec.
  2. počakate na email in kliknete na aktivacijsko povezavo v njem
  3. šele po aktivaciji se lahko prijavite v portal  

Prosimo, da se postopka natančno držite.

 

 2. Kje lahko spremenim osebne nastavitve?

Osebne nastavitve spremenite v uporabniškem profilu s klikom na ikono »Vaše nastavitve« ob vašem imenu in priimku. Spremenite lahko vse podatke razen uporabniškega imena, emaila in gesla, ki ga spremenite na sosednji ikoni.

 

3. Kje lahko spremenim geslo?

Geslo spremenite v uporabniškem profilu s klikom na ikono ključa ob vašem imenu in priimku.

 

4. Kako oddam ponudbo?

Ponudbo za posojilo oddate s klikom na opcijo »oddaj ponudbo«.

 

5. Kako oddam povpraševanje

Povpraševanje po posojilu oddate s klikom na opcijo »oddaj povpraševanje«.

 

6. Kako uredim svoje objave na portalu?

Svoje objave na portalu lahko urejate v uporabniškem profilu pod opcijo »vaše objave«.  Funkcija je namenjena zagotavljanju preglednosti nad uporabnikovimi povpraševanji in ponudbami. Tukaj lahko objave pred iztekom veljavnosti podaljšate za nadaljnjih 90 dni ali izbrišete svoje neaktualne objave.

 

7. Kako podaljšam objavo?

Svoje objave podaljšate v uporabniškem profilu pod opcijo »vaše objave« s klikom na ikono dveh puščic.  Objavo lahko za nadaljnjih 90 dni podaljšate kdajkoli razen v tistem dnevu, ko ste jo že podaljšali.

 

8. Kako izbrišem objavo?

Svoje objave izbrišete v uporabniškem profilu pod opcijo »vaše objave« s klikom na rdeči X.  

 

9 . Prehitro sem zaključil z objavo povpraševanja. Ali lahko že objavljeno spremenim?

Spreminjanje objave je možno le tako, da obstoječo izbrišete in oddate novo.

 

10. Kje se odjavim s portala?

S portala se odjavite s klikom na rdeči gumb ob vašem imenu in priimku.

 

11. Pozabil sem geslo. Kako dobim novo?

Lahko zahtevate novo geslo. Postopek poteka v naslednjih korakih:

  1. Na tej povezavi zahtevate novo geslo. Vpisati je potrebno uporabniško ime in email, ki ste ju dali ob registraciji. Na gumb »obnovi geslo« kliknite le enkrat!
  2. Na email boste dobili sporočilo v katerem je spletna povezava za obnovitev gesla. Tudi na povezavo kliknete le enkrat! Po tem vam sistem na email pošlje novo geslo.  
  3. Ko se boste uspešno prijavili, vam svetujemo, da s klikom na ikono ključa ob vašem imenu in priimku geslo spremenite na tak način, da si ga boste lažje zapomnili.

 

Če boste v procesu pridobivanja novega gesla več krat kliknili na povezave, bo sistem začel pošiljati več gesel in obenem blokirati vsako prejšnje, ki ga je poslal. V tem primeru vam priporočamo, da počakate nekaj minut in vpišite zadnje prejeto geslo.

 

12. Aktiviral sem račun, ki ste mi ga poslali, vendar s klikom na ponudnika posojil še vedno ne pridem v opis ponudbe/povpraševanja.

 Po aktivaciji računa se je potrebno z uporabniškim imenom in geslom prijaviti v portal. Če ste to storili in še vedno ne vidite podrobnih opisov, vam predlagam, da se odjavite in ponovno prijavite.

 

13. Zakaj v moji objavi na dnu le-te ni možnosti za odgovor, kot je to pri drugih objavah?

Možnost odgovora je tako kot pri vseh ostalih objavah tudi pri vaši, le da vi tega ne vidite, ker sam sebi ne morete pisati sporočila.

 

14. Ko se poskusim registrirati, mi napiše: »Črke, ki ste jih prepisali iz slike niso bile pravilne. Pojdite nazaj in poizkusite ponovno.« Prepričan sem, da sem jih pravilno prepisal, ampak nikakor ne gre naprej...

Obstaja zelo velika možnost, da vaš internetni brskalnik nima naloženih oziroma aktiviranih vseh dodatkov in zato ne prikazuje pravilnih slik. Predlagamo vam, da za registracijo (in tudi sicer) uporabite internetni brskalnik Mozilla Firefox, ki ga brezplačno dobite tukaj.

 

15. Začel sem z registracijo in ko sem izpolnil obrazec, mi je sporočilo, da me na emailu čaka aktivacijska povezava, vendar po nekaj urah te še vedno ni…

Sistem je email poslal avtomatsko na naslov, ki ste ga vpisali. Če emaila niste prejeli je zelo velika verjetnost, da ste se pri vpisu emaila zmotili in zato niste mogli prejeti povezave za aktivacijo. Priporočamo vam, da postopek registracije ponovite še enkrat in da ste posebej pozorni na email.

Druga možnost je, da imate na emailu zelo stroge varnostne ukrepe in je naš email pristal v mapi z vsiljeno pošto. Če je prišlo do tega, dodajte našo domeno med varne pošiljatelje, da bo lahko pošta naslednjič prispela normalno.

 

16. Ne vem zakaj se ne morem prijaviti na vaš portal. Pravilno sem se registriral, vnesel uprabniško ime in geslo nato pa mi javi, da uporabniško ime ali geslo morda ni pravilno.

V portal ste se želeli vpisati pred aktivacijo uporabniškega računa, zato je sistem iz varnostnih razlogov zablokiral vaš račun. To je najpogostejša napaka, ki jo naši novi uporabniki storijo. V tem primeru ne pomaga niti zahteva po novem geslu, ker geslo ne more odpreti uporabniškega računa, ki še ni aktiviran. V takem primeru nas kontaktirajte, da zbrišemo vaše podatke iz baze, da se lahko ponovno registrirate. 

 

17. Ne morem se prijaviti na vašo stran. Morda veste kaj je narobe?

Pogosto se dogaja, da se uporabniki ne morejo prijaviti v portal, ker to poskušajo z napačnim uporabniškim imenom in/ali geslom. Zato vam v takem primeru priporočamo, da se poskušate spomniti ali da poiščete (če ga imate kje zapisanega) pravilno uporabniško ime in geslo. Bodite pozorni tudi na velike in male črke.

Če zgornji korak ne uspe, lahko zahtevate novo geslo. Postopek poteka v naslednjih korakih:

  1. Na tej povezavi zahtevate novo geslo. Vpisati je potrebno uporabniško ime in email, ki ste ga dali ob registraciji. Na gumb »obnovi geslo« kliknite le enkrat!
  2. Na email boste dobili sporočilo v katerem je spletna povezava za obnovitev gesla. Tudi na povezavo kliknete le enkrat! Po tem vam sistem na email pošlje novo geslo.  
  3. Ko se boste uspešno prijavili, vam svetujemo, da s klikom na ikono ključa ob vašem imenu in priimku geslo spremenite na tak način, da si ga boste lažje zapomnili.

 

Če boste v procesu pridobivanja novega gesla več krat kliknili na povezave, bo sistem začel pošiljati več gesel in obenem blokirati vsako prejšnje, ki ga je poslal. V tem primeru vam priporočamo, da počakate nekaj minut in vpišite zadnje prejeto geslo.

 

18. Ker sem pozabil geslo, sem se registriral še enkrat. Zakaj se sedaj ne morem prijaviti v portal?

Na portal posoja.com se lahko vsaka oseba registrira le enkrat. Ko imate vzpostavljen uporabniški račun, ki ga uporabljate, ni dovoljeno ustvarjati še dodatnih računov.  Prepoved je iz varnostnih razlogov, da uporabniki ne morejo z več uporabniškimi računi zavajati drugih uporabnikov. Vsak drugi in naslednji uporabniški račun pri istem uporabniku bo zablokiran.

 

19. Pred časom sem vam pisal preko kontaktnega obrazca, vendar mi niste nikoli odgovorili.

Na posoja.com odgovorimo na veliko večino sporočil. Če je bilo vaše vprašanje tehtno, je edini razlog za to, da niste dobili odgovora v tem, da v kontaktni obrazec niste vpisali pravilnega emaila in mi tako nismo mogli odgovora poslati oziroma je bil zavrnjen.

 

Če imate vprašanje, na katerega na našem portalu nisete našli odgovora, nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali.

 

<<< Nazaj na pogosta vprašanja

Spoštovani uporabniki portala Posoja.com

Zaradi zagotavljanja večje kakovosti storitev in preprečevanja poskusov goljufije iz strani uporabnikov iz tujine, Vas prosimo, da odgovorite na nekaj vprašanj in v naslednjem koraku vnesete svojo GSM številko preko katere potrdite svojo identiteto. Vašo GSM številko in ostale podatke bomo obravnavali v skladu z Zakonom o varstuvu osebnih podatkov!

Vaš status?
zaposlen
nezaposlen
študent / dijak
upokojenec
podjetnik

Katera je vaša prva banka, na katero prejemate redne mesečne prejemke?
ABANKA VIPA d.d.
BANKA CELJE d.d.
BANKA KOPER d.d.
BANKA SPARKASSE d.d.
BANKA VOLKSBANK d.d.
BAWAG BANKA d.d.
DEŽELNA BANKA SLOVENIJE d.d.
FACTOR BANKA d.d.
GORENJSKA BANKA d.d.
HYPO ALPE-ADRIA-BANK d.d.
KD BANKA, d.d.
NOVA KREDITNA BANKA MARIBOR d.d.
NOVA LJUBLJANSKA BANKA d.d.
POŠTNA BANKA SLOVENIJE, d.d.
PROBANKA, d.d.
RAIFFEISEN BANKA d.d.
SKB BANKA d.d.
SLOVENSKA INVESTICIJSKA BANKA, d.d.
SID - SLOVENSKA IZVOZNA IN RAZVOJNA BANKA, d.d.
UNICREDIT BANKA SLOVENIJA d.d.
drugo

Kakšno je vaše zadovoljstvo z vašo prvo banko?
zelo zadovoljen
zadovoljen
manj zadovoljen
nezadovoljen

Katere bančno – finančne produkte uporabljate pri kateri koli banki?
Transakcijski račun
Limit na transakcijskem računu
Elektronsko bančništvo
Plačilna kartica [Master Card, Visa, Diners,…]
Hitri kredit
Potrošniški kredit
Avtomobilski kredit
Stanovanjski kredit
Depozit [vezana vloga]
Varčevalna knjižica
Dolgoročno namensko varčevanje
Naložbe v investicijske sklade
Naložbe v vrednostne papirje
Življenjsko zavarovanje [klasično, naložbeno]
Premoženjsko zavarovanje [hiša, avtomobil]

Kje ste izvedeli za našo spletno stran?
radio
jumbo plakat
internet
od prijatelja
drugje

Potrditev uporabnika

Prosimo vnesite svojo GSM številko in pritisnite gumb Pošlji kodo. Ko boste prejeli kodo, jo vnesite v polje Potrditvena koda in pritisnite gumb Aktiviraj uporabnika.

GSM številka:
/ -


Potrditvena koda: