posoja.com - borza posojil


Še niste registrirani uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Pozabljeno geslo? Pridobi geslo.
posoja.com - borza posojil
posoja na facebook-u   posoja na blogger-u   povej prijatelju

ZADNJE NOVICE

Spet smo nazaj
5.6.2015
Spoštovani ob ...
preberi več
POSOJILOJEMALCI POZOR!!!
15.3.2013
Spoštovani po ...
preberi več
DELOVANJE PORTALA
21.11.2012
Spoštovani č ...
preberi več
TEHNIČNE TEŽAVE
1.10.2012
Spoštovani č ...
preberi več
VESELE PRAZNIKE
27.12.2011
Ekipa POSOJA.com vam ...
preberi več

.: arhiv novic :.

 


Vodič za posojilojemalce - kako najeti posojilo


OPOZORILA!

POSOJILA NA PORTALU POSOJA.COM, NISO NAMENJENA ZA REŠEVANJE TEŽKIH SOCIALNIH PROBLEMOV, SAJ LAHKO SLABO FINANČNO STANJE POSOJILOJEMALCA, NA DOLGI ROK, ŠE POSLABŠAJO.

Posojilojemalec naj resno premisli koliko denarja bo zmožen skupaj z obrestmi vrniti v določenem roku, ki bo stvar pogodbe in naj se ne preceni ali pomisli na prevaro, saj je predmet pogodbe v celoti izterljiv v kolikor ga prostovoljno ne vrne posojilodajalcu. 

Pri najemanju posojila je bistveno, da posojilojemalec DOBI denar, ne da ga posojilodajalcu ali posredniku nakazuje za plačilo raznih stroškov in zavarovanj!


 

KAKO SI POSODITI DENAR

Kako si posoditi denar


 

KAKO IZBRATI PRIMERNO POSOJILO?

1. premišljena izbira posojilodajalca
Izbira primernega posojilodajalca je zelo pomembna pri izbiranju primernega posojila. Kot posojilojemalec boste stremeli k temu, da si najdete najbolj ugodno posojilo, oziroma posojilo z najbolj ugodnimi pogoji. Vendar pa morate biti pri tem pozorni na vse parametre posojila in na morebiten drobni tisk. Na našem portalu boste zasledili veliko ponudb in veliko koristnih informacij, od vas pa je odvisno, za katero se boste odločili. Za primernega posojilodajalca, oziroma za primerno posojilo, se odločite na podlagi čim več dejstev. Če jih ne najdete v objavljeni ponudbi posojilodajalca, ga o morebitnih nejasnostih še povprašajte. Za dogovor o posojilu, se odločite v primeru, ko boste res gotovi, da je to oseba oziroma podjetje s katerim želite skleniti posel.

2. preverjanje pogojev posojila
Zelo podrobno je potrebno preveriti vse pogoje posojila. Objavljene ponudbe so lahko na prvi pogled zelo mamljive, ob podrobnejšem pregledu, pa se lahko izkažejo za zavajajoče in v bistvu veliko manj ugodne, kot je sprva kazalo. Od posojilodajalca zahtevajte, da vam sporoči efektivno obrestno mero (EOM), oziroma fiksno vsoto, ki jo bo potrebno vrniti. Bodite pozorni na višino obrestne mere. Ta v nobenem primeru ne sme presegati 200% povprečne efektivne obrestne mere, objavljene na spletni strani Banke Slovenije. Za trenutno objavljene povprečne efektivne obrestne mere to pomeni, da je v primeru 6 mesečnega posojila v znesku 1.000 EUR maksimalna dovoljena obrestna mera 2 x 21,3 = 42,6%. Za določeno posojilo se odločite le v primeru, ko boste res gotovi, da so vam pogoji posojila jasni in za vas ugodni oziroma sprejemljivi.

3. odkrivanje goljufov
Pri premišljeni izbiri posojilodajalca in preverjanju pogojev posojila, je potrebno biti pozoren na razne prevarante, ki se pojavljajo v tem poslu. Na portalu posoja.com se zavzemamo za čim bolj pošteno in transparentno poslovanje med našimi uporabniki ter za čim bolj pošteni trg posojil v Sloveniji nasploh. Zato vas pozivamo, da kakršna koli zavajanja, nelegalne ponudbe, oderuške obresti, kršitve pogodb in druge nepravilnosti, nemudoma sporočite na info@posoja.com. Mi bomo te kršitelje uvrstili na črno listo posojilodajalcev in jih izbrisali iz našega portala. S tem bodo lahko drugi uporabniki portala pravočasno opozorjeni. Pred dogovorom o posojilu, vam tako svetujemo, da na črni listi posojilodajalcev preverite, če je vaš potencialni posojilodajalcev na njej. In če je, vam svetujemo, da si najdete drugega.

 


 

KAKO IZVESTI PODPIS POGODBE?

1. dogovor o srečanju
S posojilodajalcem se dogovorite za sestanek na katerem bosta izpolnila in podpisala pogodbo.  

2. brezplačna pogodba
Naš vzorec brezplačne pogodbe lahko prenesete s klikom na povezavo. Vzorec je standardna posojilna pogodba, ki kot taka zadostuje za sklepanje poslov preko portala posoja.com.  

3. izpolnjevanje pogodbe
Predlagamo, da se po dogovoru za izvedbo posla posojilodajalec in posojilojemalec dobita na sestanku in skupaj izpolnita pogodbo s podatki, ki sta jih predhodno uskladila na posoja.com. S tem, ko skupaj izpolnita pogodbo, se zmanjša možnost zlorabe z dodajanjem, oziroma odstranjevanjem predhodno dogovorjenih pogojev posojila. Prav tako je potrebno paziti, da so osebni podatki ter številki bančnih računov pravilno izpolnjeni in skladni s podatki na dokumentih.  

4. preverjanje pogodbe
Po tem, ko s posojilodajalcem izpolnita pogodbo jo je potrebno pazljivo prebrati in preveriti, če vsebuje vsa dogovorjena določila. NIKOLI NE PODPISUJTE POGODBE, KI IMA DOLOČILA, KI JIH NE RAZUMETE!  

5. podpis pogodbe
Ko sta s posojilodajalcem pogodbo preverila, jo podpišete, vendar le če se z njo strinjate. Pogodbo je potrebno podpisati v vsaj dveh identičnih izvodih, da dobita obe stranki v postopku svojo. Po dogovoru lahko uporabnika podpišeta tudi več izvodov pogodbe. NIKOLI NE PODPISUJTE POGODBE, KI IMA DOLOČILA, S KATERIMI SE NE STRINJATE!  

6. začetek veljavnosti pogodbe
Pogodba stopi v veljavo, v trenutku podpisa obeh strank (posojilodajalca in posojilojemalca), razen če je v pogodbi določeno drugače. S tem, ko pogodba stopi v veljavo, se začne odštevati rok, ki ga ima določenega posojilodajalec za nakazilo denarja na vaš transakcijski račun.  

VEDNO JE POTREBNO PAZLJIVO PREBRATI POGODBO IN PAZITI NA TO KAJ PODPIŠETE! VEDNO PREVERITE ALI STA OBA VZORCA POGODBE RES ENAKA!
Če boste namreč podpisali pogodbo, v kateri so navedeni drugačni pogoji, kot so bili tisti, za katere ste se dogovorili, so ti dogovorjeni pogoji brezpredmetni, kajti vi ste podpisali pogodbo, v kateri so drugi pogoji, ki jih bo potrebno izpolniti, oziroma si bo posojilodajalec prizadeval za njihovo izpolnitev. 

KAKO VRAČATI DENAR?

1. odplačujte redno
V izogib neprijetnim dogodkom vam svetujemo, da obroke posojila odplačujete v skladu s posojilno pogodbo. S posojilodajalcem se dogovorite za datum, ki vam najbolj odgovarja za odplačevanje. Če imate že pred sklenitvijo pogodbe občutek, da denarja ne boste mogli redno odplačevati, je bolje, da posojila sploh ne vzamete. Če posojila ne boste odplačevali, vas bo doletela sodna izvršba ali izterjava dolga.

2. nakazila preko banke
Za najpreprostejše dokazilo, da posojilo vračate, vam svetujemo, da obroke odplačujte preko bančnih nakazil, preko splošnega plačilnega naloga. Vedno izpolnite celotni plačilni nalog, predvsem pa bodite pozorni, da pravilno izpolnite prejemnika ter da pod namen plačila napišete recimo »vračilo posojila po posojilni pogodbi iz dne xx, obrok številka y«. S tem imate dokazilo, da ste obrok odplačali.

3. shranjujte dokazila
Vsa dokazila o plačilih in bančne izpiske, kjer so ta plačila razvidna, skrbno shranite, saj so to vaša dokazila, da posojilo odplačujete. V primeru kakršnega koli nesporazuma s posojilodajalcem, jih tako lahko predložite in razjasnite situacijo.

 


Če se vam poraja vprašanje, na katerega v tem vodiču ni odgovora, poglejte še pod pogosta vprašanja, ali nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali.

 

Vodič za posojilojemalce v pdf formatu

Spoštovani uporabniki portala Posoja.com

Zaradi zagotavljanja večje kakovosti storitev in preprečevanja poskusov goljufije iz strani uporabnikov iz tujine, Vas prosimo, da odgovorite na nekaj vprašanj in v naslednjem koraku vnesete svojo GSM številko preko katere potrdite svojo identiteto. Vašo GSM številko in ostale podatke bomo obravnavali v skladu z Zakonom o varstuvu osebnih podatkov!

Vaš status?
zaposlen
nezaposlen
študent / dijak
upokojenec
podjetnik

Katera je vaša prva banka, na katero prejemate redne mesečne prejemke?
ABANKA VIPA d.d.
BANKA CELJE d.d.
BANKA KOPER d.d.
BANKA SPARKASSE d.d.
BANKA VOLKSBANK d.d.
BAWAG BANKA d.d.
DEŽELNA BANKA SLOVENIJE d.d.
FACTOR BANKA d.d.
GORENJSKA BANKA d.d.
HYPO ALPE-ADRIA-BANK d.d.
KD BANKA, d.d.
NOVA KREDITNA BANKA MARIBOR d.d.
NOVA LJUBLJANSKA BANKA d.d.
POŠTNA BANKA SLOVENIJE, d.d.
PROBANKA, d.d.
RAIFFEISEN BANKA d.d.
SKB BANKA d.d.
SLOVENSKA INVESTICIJSKA BANKA, d.d.
SID - SLOVENSKA IZVOZNA IN RAZVOJNA BANKA, d.d.
UNICREDIT BANKA SLOVENIJA d.d.
drugo

Kakšno je vaše zadovoljstvo z vašo prvo banko?
zelo zadovoljen
zadovoljen
manj zadovoljen
nezadovoljen

Katere bančno – finančne produkte uporabljate pri kateri koli banki?
Transakcijski račun
Limit na transakcijskem računu
Elektronsko bančništvo
Plačilna kartica [Master Card, Visa, Diners,…]
Hitri kredit
Potrošniški kredit
Avtomobilski kredit
Stanovanjski kredit
Depozit [vezana vloga]
Varčevalna knjižica
Dolgoročno namensko varčevanje
Naložbe v investicijske sklade
Naložbe v vrednostne papirje
Življenjsko zavarovanje [klasično, naložbeno]
Premoženjsko zavarovanje [hiša, avtomobil]

Kje ste izvedeli za našo spletno stran?
radio
jumbo plakat
internet
od prijatelja
drugje

Potrditev uporabnika

Prosimo vnesite svojo GSM številko in pritisnite gumb Pošlji kodo. Ko boste prejeli kodo, jo vnesite v polje Potrditvena koda in pritisnite gumb Aktiviraj uporabnika.

GSM številka:
/ -


Potrditvena koda: