posoja.com - borza posojil


Še niste registrirani uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Pozabljeno geslo? Pridobi geslo.
posoja.com - borza posojil
posoja na facebook-u   posoja na blogger-u   povej prijatelju

ZADNJE NOVICE

Spet smo nazaj
5.6.2015
Spoštovani ob ...
preberi več
POSOJILOJEMALCI POZOR!!!
15.3.2013
Spoštovani po ...
preberi več
DELOVANJE PORTALA
21.11.2012
Spoštovani č ...
preberi več
TEHNIČNE TEŽAVE
1.10.2012
Spoštovani č ...
preberi več
VESELE PRAZNIKE
27.12.2011
Ekipa POSOJA.com vam ...
preberi več

.: arhiv novic :.

 


Na kaj biti pozoren preden najamete posojilo

NUJNO - Najpogosteje uporabljena beseda na posoja.com

Če samo bežno premerimo seznam posojilojemalcev na našem portalu, nam v oči pade beseda, ki se pri opisu posojil pojavlja daleč največ krat. To je beseda "nujno". Beseda, ki ne kaže le finančne nuje po posojilu, ampak tudi časovno stisko posojilojemalca. Morda pa predstavlja samo neučakanost posojilojemalca oziroma posojiloiskalca.

Ne glede na to, kako nujno je potrebno najeti posojilo, si je potrebno v prvi vrsti vzeti čas in zadevo dobro premisliti. Najbolj nespametno je na vrat na nos odvihrati do prvega posojilodajalca (banke, posrednika, družine, prijateljev...) in si posoditi količino, ki jo potrebujemo, brez da preverimo pogoje posojila.

Zgodi se lahko namreč, da se bomo zaradi nujnosti, odločili za precej slabše pogoje, kot bi bili tisti pri posojilu, ki se je iskalo dlje časa, predvsem preudarno in strpno. Veliko krat se zgodi, da posojilodajalec, ravno zaradi te nujnosti, hitro podpiše pogodbo, saj ga v tistem trenutku zanima samo, da denar dobi čim prej. Zadeve se seveda zapletejo, ko je denar potrebno vrniti oziroma vračati in ko ugotovi, da je najel zelo neugodno posojilo. Takrat je seveda prepozno. Za to je bil čas, ko se je o posojilu odločal.

 Zato je potrebno pred vsakim najemom posojila dobro premisliti sledeče:

  • višina posojila - kolikšen je znesek, ki ga res potrebujete. Nikoli ne najemajte več kot potrebujete, dobro pa tudi premislite, kakšne so vaše zmožnosti vračanja vsote za katero ste se odločili. Zavedajte se, da boste morali celotni izposojeni znesek nekoč vrniti.
  • obroki in ročnost odplačevanja - v kakšnih obrokih in v koliko mesecih ste sposobni posojilo odplačati. Nikar se ne precenite in vedno glejte, da vam od mesečnega dohodka ostane (ob obroku za odplačilo in ob rednih mesečnih stroških) še vedno nekaj »zlate rezerve« za nepredvidene situacije. Nekateri želijo posojilo čim prej odplačati, zato se odločijo za ogromne obroke, ki nato ogrožajo njihov družinski proračun. V takih primerih se pogosto dogaja, da je potrebno najeti še eno posojilo, da se odplačuje prejšnje in začarani krog je sklenjen. Zato najemite posojilo z obroki, ki jih boste lahko odplačevali brez večjih oziroma velikih problemov.
  • posojilodajalec - preverite in razmislite pri kom si posojate denar. Posojilodajalec je zelo pomemben del posojilnega posla, saj je to oseba/podjetje s katerim boste za določen čas v pogodbenem razmerju. Potrebno je preveriti vsaj osnovne informacije o posojilodajalcu. Če jih ne najdete na našem portalu, ga o podrobnostih, ki vas zanimajo povprašajte, ali jih poskušajte preveriti drugje na internetu. Nikakor pa se ne zapletajte z osebami in podjetji, ki se vam že na prvi pogled zdijo sumljive.
  • pogoji posojila - dobro preglejte pogoje posojila in si (vsaj okvirno) izračunajte koliko je končna vsota, ki jo boste morali vrniti. Informacije o pogojih posojilodajalcev, ki denar ponujajo na našem portalu dobite že, če pregledate njihovo ponudbo na seznamu posojilodajalcev. Za dodatne informacije jih seveda kontaktirajte. Če iščete bančno posojilo, lahko dobite osnovne informacije o posojilih iz informativnih izračunov za posamezen kredit. Povezave do bančnih posojil so tukaj. Najpomembnejše pri tej točki je, da si NIKOLI ne posojajte pod pogoji, ki jih ne razumete.

 

Naj za zaključek še enkrat poudarimo, da si je za posojilo potrebno vzeti čas. Vsaj toliko časa, da dobro razmislite o zgoraj navedenih vidikih posojila in se nato odločite za najboljšo možnost.

 

Spoštovani uporabniki portala Posoja.com

Zaradi zagotavljanja večje kakovosti storitev in preprečevanja poskusov goljufije iz strani uporabnikov iz tujine, Vas prosimo, da odgovorite na nekaj vprašanj in v naslednjem koraku vnesete svojo GSM številko preko katere potrdite svojo identiteto. Vašo GSM številko in ostale podatke bomo obravnavali v skladu z Zakonom o varstuvu osebnih podatkov!

Vaš status?
zaposlen
nezaposlen
študent / dijak
upokojenec
podjetnik

Katera je vaša prva banka, na katero prejemate redne mesečne prejemke?
ABANKA VIPA d.d.
BANKA CELJE d.d.
BANKA KOPER d.d.
BANKA SPARKASSE d.d.
BANKA VOLKSBANK d.d.
BAWAG BANKA d.d.
DEŽELNA BANKA SLOVENIJE d.d.
FACTOR BANKA d.d.
GORENJSKA BANKA d.d.
HYPO ALPE-ADRIA-BANK d.d.
KD BANKA, d.d.
NOVA KREDITNA BANKA MARIBOR d.d.
NOVA LJUBLJANSKA BANKA d.d.
POŠTNA BANKA SLOVENIJE, d.d.
PROBANKA, d.d.
RAIFFEISEN BANKA d.d.
SKB BANKA d.d.
SLOVENSKA INVESTICIJSKA BANKA, d.d.
SID - SLOVENSKA IZVOZNA IN RAZVOJNA BANKA, d.d.
UNICREDIT BANKA SLOVENIJA d.d.
drugo

Kakšno je vaše zadovoljstvo z vašo prvo banko?
zelo zadovoljen
zadovoljen
manj zadovoljen
nezadovoljen

Katere bančno – finančne produkte uporabljate pri kateri koli banki?
Transakcijski račun
Limit na transakcijskem računu
Elektronsko bančništvo
Plačilna kartica [Master Card, Visa, Diners,…]
Hitri kredit
Potrošniški kredit
Avtomobilski kredit
Stanovanjski kredit
Depozit [vezana vloga]
Varčevalna knjižica
Dolgoročno namensko varčevanje
Naložbe v investicijske sklade
Naložbe v vrednostne papirje
Življenjsko zavarovanje [klasično, naložbeno]
Premoženjsko zavarovanje [hiša, avtomobil]

Kje ste izvedeli za našo spletno stran?
radio
jumbo plakat
internet
od prijatelja
drugje

Potrditev uporabnika

Prosimo vnesite svojo GSM številko in pritisnite gumb Pošlji kodo. Ko boste prejeli kodo, jo vnesite v polje Potrditvena koda in pritisnite gumb Aktiviraj uporabnika.

GSM številka:
/ -


Potrditvena koda: